winterligplaatsen

jachthaven winterseizoen

WINTERSEIZOEN

Na een mooi zomerseizoen met veel vaartochten is het zaak om uw vaartuig goed voor te bereiden op het winterseizoen. Natuurlijk heeft het vaartuig tijdens de winter meer te verduren, maar vergeet niet: ze zijn gemaakt voor in het water. Zelden is het de wind of het water die schade veroorzaakt, het is voornamelijk de kou waar het vaartuig klaar voor moet zijn.

DE WINTERLIGPLAASTEN

Uw vaartuig laten overwinteren kan bij jachthaven Hermus op drie verschillende manieren: Te water, op de wal of in de loods. Kiest u ervoor om uw boot in het water te laten? Dan krijgt u een ligplaats in een box, met aan één kant een zijsteiger.

OP DE WAL

U kunt uiteraard ook uw schip aan wal laten overwinteren. Wij hebben hier genoeg veilige plekken voor u ter beschikking. Veiligheid is zeer belangrijk en daarom zijn de plaatsen op de wal altijd afgesloten. Enkel ligplaatshouders hebben van 9:30 tot 17:00 uur toegang tot de plaatsen. Met een sleutel kunnen zij naar binnen en hebben zo toegang tot hun schip. Op het terrein staan meerdere stroomkasten, die te gebruiken zijn tegen betaling (€0,50 per Kw), voor kleine werkzaamheden.

IN DE LOODS

Liever uw schip in de winter binnen parkeren? Dat is geen probleem. Onze loods kent voldoende plaatsen waar u uw schip veilig kunt laten overwinteren. De loods wordt geventileerd door “natuurlijke ventilatie”. Door die constante luchtcirculatie dwarrelt er stof op uw schip neer. Hierdoor is het ook in de loods verstandig om een dekzeil over uw schip te leggen. Zo beschermd u het schip tegen stof en vuil. 

PARKEREN EN SANITAIR

Ook tijdens de wintermaanden kunnen ligplaatshouders gratis gebruik maken van onze parkeergelegenheid. Het gebruik van de sanitaire voorzieningen is tijdens de wintermaanden helaas niet mogelijk. Deze faciliteiten zijn afgesloten. 

KOSTEN EN RESERVEREN

Ligplaatsen te water zijn er in de winter voldoende vrij. Een ligplaats aan wal of in de loods dient gereserveerd te worden. Heeft u interesse in een ligplaats? Dan berekenen wij graag wat een ligplaats voor uw schip kost. Wilt u zich aanmelden voor een ligplaats of wilt u weten of een plaats vrij is? Dan nodigen wij u uit naar jachthaven Hermus in Roermond te komen. Via internet of e-mail worden geen ligplaatsen gereserveerd. 

Hermus watersport

Hatenboer 54, 6041TN, Roermond
+31475337112
watersport@hermus.eu