Wie is hermus Watersport

Liefde voor watersport bij Hermus watersport

BEDRIJF

Bij Hermus watersport staat alles in het teken van de watersport. Het is ons doel om iedereen, zowel ervaren watersporter als beginner, al het moois wat de watersport met zich meebrengt te laten ervaren. Het is dan ook niet voor niets dat veel mensen die werken bij Hermus watersport al iets met de watersport hebben, maar ook diegene die het niet heeft wordt binnen de kortste keren besmet met het watersport virus. Op ons terrein bieden we alles wat een watersporter nodig heeft: van jachthaven tot winkel en werkplaats. Zo geniet jij optimaal van de wateren die Nederland rijk is. Niet alleen wij in Nederland genieten van onze wateren, want door onze ligging dicht bij de Duitse en Belgische grens mogen wij ook veel van onze ooster- en zuiderburen welkom heten.  

VERLEDEN

Hermus watersport stamt uit 1962. In dit jaar begon grootvader Koos Hermus het bedrijf, weliswaar toen nog op het kraanschip waar hij werkte. Doordat steeds meer schippers die bij hem aanmeerden voor grind ook ander spullen kochten werd het al snel te druk en kwam er een woonark met winkel. Hier werden niet meer alleen de schippers maar ook watersporters bediend. Nadat de vraag naar grind minder werd en de grindgaten als grote littekens in het dal achterbleven moest er een nieuwe bestemming gevonden worden voor de Maasplassen. En die kwam er. Er kwamen stranden, watersportgebieden, jachthavens en campings. In de jaren erna groeide de watersport gigantisch en hierdoor werden de paar steigers van grootvader Koos omgetoverd tot een haven, waar je watersport accessoires kon kopen en reparaties kon uitvoeren. Zoon Kees nam het bedrijf over en daarmee werd de naam veranderd van Koos Hermus watersport naar Hermus watersport. In die tijd werd watersport vooral gezien als sport voor de elite. Het was dan ook Kees zijn missie om watersport voor iedereen toegankelijk te maken. En met een doordachte visie en hard werken wist Hermus Watersport te profiteren van de groeiende markt in de Watersport.  

HEDEN

Nadat zoon Kees het rustiger aan ging doen, stapte de 3e generatie in het familiebedrijf, en wel met kleinzoon Emiel. Emiel groeide op aan het water en het was voor hem dan ook vanzelfsprekend de passie van zijn grootvader en vader (en hemzelf) voort te zetten. De haven werd steeds drukker en er werd zodoende ook uitgebreid en geïnnoveerd. Zo zijn de afgelopen 10 jaar de steigers vernieuwd, het winkelassortiment en de winkel uitgebreid. De steigers zijn gemaakt van gerecycled materiaal en liggen hoger op het water, waarder in en uit de boot stappen makkelijker wordt. De werkplaats heeft het steeds drukker, omdat niet alle watersporters de tijd en kennis hebben om te klussen aan de boot. Van het installeren van een koelkast tot aan verfwerkzaamheden het wordt door de technische staf professioneel uitgevoerd. 

TOEKOMST

Hoe mooi zou het zijn als we een glazen bol hadden? Je kunt helaas niet in de toekomst kijken, maar natuurlijk gaan de technologische ontwikkelingen sneller en sneller. De digitalisering die we in automobielmarkt zien, druppelt door naar de watersport. Boten worden stiller, schoner en onderhoudsvriendelijker. Voor de watersporters betekent dat meer tijd om te genieten van de prachtige wateren. Wat je ook graag doet en wat de toekomst ons brengt een ding is zeker; het is allemaal liefde, liefde voor de watersport.

Hermus watersport

Hatenboer 54, 6041TN, Roermond
+31475337112
watersport@hermus.eu