Faciliteiten

jachthaven Faciliteiten

ZOMERONDERHOUD

Wellicht staat de winter bij u in het teken voor onderhoud van uw schip. Heeft u er echter al eens over nagedacht om dit onderhoud in de zomer te doen? De zomer kent namelijk vele voordelen ten opzichte van het winterseizoen. Om deze reden wordt het reguliere onderhoud dan ook steeds vaker in de zomer gedaan. Men maakt het schip schoon, maakt het schip in orde en laat het weer te water. Dit alles is makkelijker te realiseren in de zomer omdat dit seizoen een stabieler en vooral aangenamer klimaat heeft. Daarnaast ontstaat er in de zomer vaak meer werkruimte aangezien de meeste schepen al te water liggen. Mocht het onverhoopt toch slecht weer zijn, dan kunt u bij ons terecht met uw schip in onze loods. 

BOTENKRAAN & MASTKRAAN

Op het terrein van Hermus Watersport staat een botenkraan waarmee het te water laten of eruit halen van uw schip snel gedaan is. Schepen met een gewicht tot 10 ton kunnen gebruik maken van de botenkraan. De kraan beschikt over een mastkraantje waarmee masten gelegd of gezet kunnen worden. Tevens kan door middel van het mastkraantje een van onze medewerkers reparaties uitvoeren in uw mast. Wilt u gebruik maken van de kraan? Loop dan binnen in de winkel van Hermus Watersport en vraag een van onze medewerkers voor meer informatie en de kosten. 

HELLING

Naast de botenkraan kunt u ook gebruik maken van onze helling om uw schip te water te laten. De helling is ideaal voor dagtochten en wordt dan ook vaak gebruikt door mensen die maar één dag gaan varen. Zowel beginner als expert kan gemakkelijk gebruik maken van de helling. Echter ervaart u wellicht wat moeite met het uit het water nemen van het schip aangezien het dan precies in het midden van de trailer moet liggen. Maar desondanks kan iedere watersporter zonder problemen de helling gebruiken. In de winkel van Hermus Watersport krijgt u alle informatie die u nodig heeft over het gebruik van de helling. Tevens krijgt u hier dagkaarten of seizoenskaarten. Met de dagkaart kunt u de boot te water laten en diezelfde dag er weer uitnemen. Met de seizoenskaart kunt u onbeperkt gebruikmaken van de helling.

HOOGDRUKINSTALLATIE

Met de hogedrukinstallatie die u vindt op ons terrein kunt u heel makkelijk de romp en het onderwaterschip van uw boot schoonspuiten. Het milieu is voor ons als watersportliefhebber zeer belangrijk en daarom zorgen wij ervoor dat ook het reinigen van uw schip op een milieubewuste manier wordt gedaan. Het water, vuiligheid en de eventuele schoonmaakmiddelen die met het gebruik van de hogedrukinstallatie van het schip afkomt wordt opgevangen en gefilterd. Meer informatie over het gebruik en de kosten van de hogedrukinstallatie krijgt u in de winkel van Hermus Watersport.

TANKSTATION

Zorg er altijd voor dat er genoeg brandstof aanwezig is in uw schip. Door de aanwezigheid van het tankstation op ons terrein zult u nooit zonder komen te zitten. Wilt u voordat u met uw schip onze haven verlaat nog even tanken? Onze medewerkers helpen u hier graag bij. 

BILGE- EN TOILETWATER

Als watersportliefhebbers genieten wij allemaal van de natuur. Wij zijn milieubewust en zorgen dan ook ervoor dat de activiteiten op ons terrein zoveel mogelijk milieuvriendelijk zijn. Vanzelfsprekend mag het afvalwater van toilet en bilge niet overboord gepompt worden. Bij ons tankstation is dan ook een vacuümpomp aanwezig waar het zogenoemde zwarte water uit de tank of bilge gezogen kan worden. Wilt u gebruik maken van de pomp? Meld dit dan in onze winkel. Hier krijgt u tevens meer informatie over het gebruik en kosten van de vuilwater en bilgepomp. 

Hermus watersport

Hatenboer 54, 6041TN, Roermond
+31475337112
watersport@hermus.eu